שם הכותב: תאריך: 14 יוני 2013

בצהרי יום חמישי, 18 באפריל 2013, אירחנו במרכז לאחריות תאגידית בבית הספר למנהל עסקים, את אברהם (בָּרִי) בר אילן- מנהל אחריות חברתית תאגידית בבנק הפועלים. לסיור התלוו רפי צרפתי- מנכ"ל המכללה, גלעד ליכטנשטיין- סמנכ"ל תפעול ולוגיסטיקה ואלי לוי- מנהל בינוי ואחזקה.

מבקרים במתחם ה-HUB של בית הספר למנהל עסקים

הזמנו את ברי לחלוק עמנו מניסיונו העשיר והמקצועי, כמי שהוביל תהליך רחב היקף בקשת נושאים של התנהלות סביבתית. התהליך שהנהיג בבנק הפועלים הוביל לא רק להתייעלות וחסכון, אלא גם להקניית הרגלים חברתיים וסביבתיים. חשוב היה לנו להציג לברי את הקיים בתחום ההתנהלות הסביבתית בבית הספר למנהל עסקים ובקמפוס המסלול האקדמי המכללה למנהל.

אברהם (בָּרִי) בר אילן ופרופ' אורן קפלן דיקן בית הספר למנהל עסקים

שאיפתנו הייתה ללמוד כיצד נוכל למנף ולשנות את הקיים, תוך תהליך מעורבות של כולנו  – סטודנטים, סגל אקדמי ומינהלי. במהלך הסיור נבחנו אמצעי המחזור השונים הקיימים כיום ברחבי המכללה והחלה חשיבה משותפת, לשיפור והרחבת אופציות מחזור נוספות.  בצד מוכנותו של  ברי ללוות ולייעץ לנו בתהליך, זכינו לתרומה של אמצעי מחזור חדשניים מבנק הפועלים.

מתקן מחזור בקבוקים בבית הספר למנהל עסקים

הסיור העניק הזדמנות להציג את התהליך המתחולל בביה"ס למנהל עסקים בשנה האחרונה, שמטרתו פיתוח מערך למידה אפקטיבי עבור הסטודנטים. לאחרונה הוקם במבנה בית הספר האב הלמידה, מקום מפגש בו ניתן מענה שוטף המותאם לצרכי הסטודנטים, על-ידי צוות מוביל של מרצים ומתרגלים, וכן, בלוג סיכומים– פלטפורמת שיתוף סיכומי שיעור שנכתבו על-ידי סטודנטים נבחרים וצילום הרצאות ממגוון קורסים, במטרה להנגיש ידע אקדמי.

אירוח מנהל אחריות חברתית תאגידית של בנק הפועלים בביה"ס למנהל עסקים

הסיור המוצלח מהווה הנחת אבן פינה לתהליך של שיתוף פעולה מלא בין ביה"ס למנהל עסקים, הנהלת המכללה ובנק הפועלים. הקו המנחה הינו הובלת שינויים לשיפור איכות החיים וסגנון החיים של כולנו – קהילת המסלול.

רוצים להשפיע ולקחת חלק בעשייה משמעותית? הצטרפו לקבוצת "הסיירת" של המרכז!

קבוצה זו מורכבת מסטודנטים ובוגרים, מבתי הספר השונים במכללה, אשר בוחרים להשפיע ולמנף רעיונותיהם ויוזמות לטובת כולנו – סטודנטים, בוגרים, עובדי סגל מנהלי ואקדמי, עובדי קבלן.

מיזמים שהסיירת מקדמת:  לוח טרמפים, נראות של עובדי קבלן, תזונה בריאה, גינה קהילתית במכללה, קיום יום ניקיון הפוך (סטודנטים מחליפים את עובדי הניקיון לשעה אחת ביום נבחר), קורס עזרה ראשונה ועוד.