שם הכותב: תאריך: 19 אוגוסט 2013

לפני שנה הקמנו לראשונה ועדה ירוקה בבית הספר למשפטים במכללה למנהל. נציגי סגל וסטודנטים התיישבו וחשבו ביחד איך נוכל להפוך את בית הספר שלנו לירוק יותר. האם הצלחנו?

בבית הספר למשפטים מלמדים אותנו מה הוא שינוי חברתי. מראים לנו כיצד כל אדם יכול לקחת אחריות אישית עליו ועל הסובבים אותו, לשנות – ולו במעט – את הדרוש שינוי, ולהפוך את העולם הזה לקצת יותר טוב. לפני כשנה החלטנו, קבוצה של חברות וחברי סגל, סטודנטיות וסטודנטים, לקום ולעשות מעשה: לשנות את בית הספר שלנו ולהפוך אותו לירוק יותר, למקיים יותר. וזו הייתה שנה סוערת במיוחד.

בין המטלות היום-יומיות האינסופיות שהחיים מזמנים לנו, כל אחד ואחת בחייו או בחייה, פינינו זמן ונרתמנו למשימה. נפגשנו, ישבנו, חשבנו, התלבטנו, כאשר לא תמיד הסכמנו. לבסוף, התגבשנו לקבוצה של כ-15 איש ואישה, התווינו ביחד תכנית פעולה ויצאנו לדרך. אבל אי אפשר לבד; מהר מאוד הבנו שכדי להניע תהליכים בתוך ארגון גדול, נדרש שיתוף פעולה מצד כל הגורמים הרלוונטיים. וכך חיפשנו ומצאנו שותפים לדרך: הנהלת בית הספר, הנהלת המכללה, המרכז לאחריות תאגידית, אגודת הסטודנטים, עובדות ועובדי הניקיון, ואפילו זכייני הקפיטריות בקמפוס – במילים אחרות: הקהילה בה אנו חיים.

והרי זה רק טבעי: חשיבה סביבתית יוצאת מתוך הבנה שלכל פעולה של כל פרט יש השלכה על הסובב אותו. וכיצד נפעל אנחנו, חברי הוועדה, מתוך בועה מבודדת בקמפוס שוקק בעשרות אלפי אנשים? מי אנחנו שנתיימר לשנות את הסביבה של רבים וטובים אחרים? ברור שהשינוי שאנו מייחלים לו חובק את כל קהילת המכללה, ולכן כולם חייבים להיות שותפים לו. ביחד.

אחת הפעילויות המרכזיות שלקחנו בהן חלק השנה, הייתה יום הניקיון ההפוך. הוועדה הירוקה הצטרפה ליוזמה של סטודנטיות מהקליניקה לזכויות נשים בביה"ס למשפטים, וביחד עם תא נקו"ם, המרכז לאחריות תאגידית, אגודת הסטודנטים ואגף התפעול, אספנו כ-90 סטודנטים מכל בתי הספר. הסטודנטים הצטיידו בחומרי ניקוי והחליפו למשך שעה אחת את עובדות ועובדי הניקיון ברחבי הקמפוס. זו הפעם הראשונה שמתקיים אירוע כזה במכללה למינהל, והשמחה הייתה מרובה במיוחד לאור שיתוף הפעולה המוצלח בין כל הגורמים – חלק הצטרפו מזווית חברתית, חלק מזווית מקצועית וחלק מזווית סביבתית; אך בסופו של דבר, כולנו פעלנו ביחד למען הקהילה בה אנו לומדים ועובדים. כאמור, אי אפשר לבד.

כמו כל התחלה, גם השנה האחרונה הייתה רצופה במכשולים. למדנו את הדרך, הלכנו בה לאט,  עקב בצד אגודל. חלק מהיוזמות שלנו יצאו לפועל, וחלק (גדול יותר…) לא. אך אנחנו זוכרים שמדובר בריצה למרחקים ארוכים. כאשר השינוי הגדול יגיע בזכות ההתמדה, ואנו כאן כדי להישאר. עוד נצליח להעלות את המודעות הסביבתית בקמפוס; עוד נצליח לצמצם את ההשפעות הסביבתיות של הפעילות השוטפת במכללה. והאמת שכבר הצלחנו – יצאנו לדרך.

יום נקיון הפוך אגודת הסטודנטים המסלול האקדמי המכללה למינהל

צילום: שלומי מזרחי