שם הכותב: תאריך: 27 אפריל 2015

כמה מילים על הפרויקט:

• את הפרויקט יזם סטודנט מבית הספר למנהל עסקים
  • הפרויקט יאפשר לסטודנטים להשאיל חומרי לימוד כחלופה לשכפול, ויחסוך בעלויות כספיות ובזבוז נייר
  • בשלב הראשוני יכלול ה"פיילוט" את בית הספר למנהל עסקים ובעתיד צפוי להתרחב לקמפוס כולו
  • הפרויקט נעשה בתמיכה של האגף לאחריות חברתית בבנק הפועלים, כחלק ממהלך כולל של שיתוף פעולה עם המכללה למנהל לקידום סדר יום חברתי-סביבתי

RDSC_4228

אלון כהן, סטודנט מההתמחות במימון מבית הספר למינהל עסקים של המסלול האקדמי המכללה למינהל, פנה אלינו במרכז לאחריות תאגידית וביקש שנעזור לו להקים  "ספריה חברתית" בקמפוס.  בספריה זו יוכלו הסטודנטים לשתף חומרי לימוד משנים קודמות (סיכומים, צילומים וכד'), מבלי להדפיסם מחדש כל סמסטר. לדבריו: "סטודנטים רבים במכללה נתקלים במצב בו הם צריכים להדפיס חומרים שמשמשים אותם לקורסים שונים רק כדי להשתמש בהם לזמן מועט בלבד.  אני חושב שמן הראוי שנדע לשתף את החומרים השונים שלנו כדי להגיע לתוצאה האופטימלית – כמה שפחות לבזבז כסף ונייר, הראשון הוא משאב יקר לסטודנט והשני- משאב יקר לכדור הארץ."

כעת, יוצא פרויקט ה"ספריה החברתית" לדרך. הפרויקט יכלול הקמת מאגר של חומרי לימוד בקורסים הנלמדים במכללה שלרוב אינם משתנים, כגון סטטיסטיקה, כלכלה וכד'  אשר נאספו על ידי סטודנטים שאינם זקוקים להם עוד. כך יוצע לסטודנטים נגישות לחומרי הלימוד הרלוונטיים, ללא עלות שכפול, לצד קידום ערכי שמירת הסביבה.

מדבריה של ראש המרכז לאחריות תאגידית – עמירה דותן, תא"ל (במיל'), ח"כ לשעבר:  "יוזמה זו מצטרפת לשורת פעילויות אותן מוביל המרכז לאחריות תאגידית שבצד לימודים אקדמיים וחשיפה לדילמות עסקיות בתחום CSR  מאתר מחזק ונותן כלים לסטודנטים עם ברק בעיניים ואכפתיות חברתית – קיימית. בפרויקט הספריה החברתית שולבו יחד ערכי יזמות עם ערכי איכות סביבה וכמובן, חיסכון בכסף. לאחר פיילוט ראשוני שייערך בבית הספר למינהל עסקים, בכוונתנו להרחיב את הפרוייקט לקמפוס כולו".

הספריה ממוקמת בביה"ס למינהל עסקים, קומה מינוס אחת, חדר  53 ומתופעלת ע"י אלון.

לפרטים נוספים ויצירת קשר עם אלון: alonch7@gmail.com