שם הכותב: תאריך: 13 יוני 2014

הפעם הראשונה ששמעתי באמת בצורה שיטתית ומלמדת על הערכים שניתן להפיק מתהליך  Networking הייתה במסגרת מפגש ההכרות לקראת לימודים ל- MBA, בבית הספר למינהל עסקים במסלול האקדמי המכללה למנהל. לא בטוח שהבנתי את המשמעות  של המושג על אף שחזרו עליו באותו המפגש למעלה מ- 20 פעמים כי כפי הנראה הייתי ממוקדת יותר באופן טבעי באיסוף מידע שיעזור לי להתנהל במהלך הלימודים.

היום אני מבינה ומנסה ליישם את הרעיון של ה-networking, לא תמיד זה פשוט כי נדרשת השקעה רבה לטווח הארוך. ואני כמו כל בנות גילי במרוץ על מנת  להספיק :עבודה,בית, עבודה. מי חושב על טווח ארוך?  יש שיעורי בית מהגננת של הגדולה, הקטנה בפסטיבל יום הולדת שבועי ויש גם עבודה ויעדים ולוחות זמנים. הלו….מי אמר Networking ולא קיבל?

עד ששמעתי על "פרויקט הטיש". "טיש" שם די מוזר, לכן מיהרתי לחפש בגוגל  מהי משמעות השם, והבנתי שמדובר במעין משתה בחצר של אדמו"ר במהלכו לומדים ומתייעצים החסידים עם האדמו"ר. מדובר למעשה במפגש למידה  שיתופי חוויתי וחגיגי בו האדמו"ר בתהליך שיח עם חסידיו מלמד אותם תורה. מסתבר שעוד לפני עידן הרשתות החברתיות היו מנגנונים שונים ללמידה ויצירת קשרים. "הטיש" הוא למעשה מעין שילוב של NETWORKING עם  .MENTORING(כן, כן, המציאו את זה קודם)

ביה"ס למנהל עסקים אימץ את רעיון "הטיש" והתאים אותו לעידן הנוכחי באמצעות "פרויקט הטיש". אחרי ששמעתי על הפרויקט, הבנתי שאני רוצה לקחת בזה חלק ולספר לכל מי שבקרבתי ופיספס שיש כאן רעיון גדול. ומאז אני כאן, מרכזת את הפעילות.

אז איך עובד "פרויקט הטיש" במהדורה העכשווית שלו?

דמויות מרכזיות במשק הישראלי כמו מר שמואל סלבין, ד"ר נעמי שפירר בלפר, גב' יוכי דביר, מר מאיר ניסנסון הם "האדמו"רים העסקיים " ו"חסידי הטיש" הנם בוגרים של בית הספר למינהל עסקים הבאים למפגשים עם הטישרים שלהם. כל בוגר שודך לטישר או טישרית אחרים. רבים לבטח שואלים מה מניע אותם  דמויות מרכזיות במשק הישראלי להיות "טישרים, למה יירצו לקחת בזה חלק ? הרי הם אנשים עמוסים ועסוקים, למה להם לנהל "חצר" של למידה לא פורמאלית ולעודד יצירת קשרים. הם עשו את זה כבר ובגדול?

בתחילת הדרך גם אני  הייתי סקפטית כשהצגתי את השאלה בפני  עמירה דותן שבאיחוד כוחות עם אורנה גבע ובלה אלון התחילו להתגלגל עם הרעיון (בסופו של דבר הצטרפתי אליהם)."יש אנשים שרוו מהצלחתם ופשוט מעוניינים לשתף….אפשר לקרוא לזה גם  "להטביע חותם" הסבירה עמירה.

בשלב הזה כל מה שנשאר לי לקוות זה שהפרויקט הזה אכן ייצא לפועל….

ואכן זה קרה וקורה.

לשני סבבי הראיונות הגיעו כ-40 בוגרים של בית הספר למינהל עסקים (הרבה מעבר למצופה) בסופו של דבר התקבלה החלטה להתחיל בפיילוט שיכלול כשליש  מהמועמדים  על מנת שנוכל לעקוב ולבחון כיצד "הטיש" מתפתח.

עם כמה עניינים בלתי צפויים, שינויים ועיכובים קלים, בשעה טובה יצאנו לדרך….

המפגש הראשון התקיים במשרדי ההנהלה הראשית של בנק הפועלים בת"א עם ד"ר נעמי שפירר בלפר שסיפרה על עצמה והרשימה את כולנו בצניעות ובאדיבות שלה. השיח שהתפתח בין המשתתפים החל בשיתוף של ראש הטיש באשר להתקדמותה בעולם העסקי בדגש על היותה אם ואשת קריירה במקביל והגיע עד לעיסוק במושגים פיננסיים שונים.

בהפרש של כמה ימים באיזור אחר של ת"א, התקיים מפגש ראשון עם מר שמואל סלבין. ידעתי שהדברים ייראו קצת אחרת בכל קבוצה אך לא האמנתי כמה שונות יכולה להיות בתהליך כ"כ דומה שחוות שתי קבוצות עם מאפיינים דומים. בטיש של שמואל סלבין השיחה מתפתחת בקצב אחר. הנושאים בהם נוגע המפגש עוסקים בחינוך ובהתנהלות פיננסית ושזורים בסיפורי היסטוריה ומקרא. הידע הרב שמביא איתו ראש הטיש והקצב שבו מתנהלים הדברים במפגש מדהים אותי ואת שאר המשתתפים שיוצאים מהמפגש ומבינים כי ניתן יהיה למשוך את הדיון כמעט לכל נושא ולמר סלבין תהיה אמירה בעניין.

כשבוע לאחר מכן,  מתקיים מפגש ראשון בטיש של מאיר ניסנסון. באווירה של פתיחות, הומור וכנות, מספר ראש הטיש על דרכו מתקופת הילדות בארגנטינה ועד מינויו כיו"ר IBM ישראל. אנחנו גומעים את סיפוריו בצמא ומסיימים את המפגש עם תהיות רבות לגבי העתיד.

אני יוצאת מהמפגש הזה עם חיוך גדול, חופשת פסח לפנינו וקיבלתי המון נק' למחשבה לעסוק בהן.

לאחר חופשת הפסח מתקיים בקצה השני של ת"א  מפגש ראשון בטיש של גב' יוכי דביר. הקבוצה מעניינת ועם כ"כ הרבה מאפיינים משותפים שמתגלים ככל שהשיחה מתקדמת. ראש הטיש מרתקת – שילוב של שנינות, כנות והרבה ניסיון. השיח מתפתח לכיוונים שונים ולבסוף אחד המשתתפים פונה אליי ואומר – המפגש היה באמת מעניין ומעבר לציפיות, אבל מה בעצם צריך להיות במפגשי הטיש לפי השקפתכם?

אני חושבת על הציפיות שהוגדרו, על המפגשים השונים בהם נכחתי.

לא בטוחה שברור לכולנו בדיוק לאן העניין הזה הולך אבל אין לי ספק שהולך להיות מעניין….

שייך לנושאים: אחריות תאגידית